diumenge, 23 de desembre del 2007

Esperit Nadalenc

Per fi he trobat un forat del meu temps per escriure un primer missatge.

M'agradaria mostrar la meva satisfacció per com va anar el Ple Municipal. Es van aprovar uns pressupostos amb els que el grup d'ICV-EUiA ens sentim molt còmodes i identificats perquè marquen clarament polítiques socials i de proximitat. A més va tirar endavant el projecte de l'Empresa Municipal, molt positiu perquè ens permetrà gestionar el futur immediat del creixement de Cerdanyola.

Després del Ple, i probablement portats per l'esperit nadalenc, vàrem ser capaços de juntar-nos tots els regidors i regidores, encara que fos per sopar i no per la fotografia d'inici de mandat, de tots els regidors i regidores amb la banda lliurada per l'alcalde de la ciutat.

Aprofitant que molt aviat arribaran els Reis Mags d'Orient a Cerdanyola, els hi voldria demanar que aquella fotografia fos possible i que el Grup Municipal Socialista apliqui un major grau de responsabilitat en els temes de ciutat, abandonant postures partidistes.


BON NADAL

12 comentaris:

Javi Montes ha dit...

Jo ,aprofitant que venen els reis mags d’Orient a Cerdanyola, demanaria un govern d’esquerres a la nostre ciutat, un govern que no ha estat possible perquè vosaltres no heu volgut en cap moment i sota cap concepte; perquè veu voler, voleu i voldreu un pacte amb CIU i amb el PP. Em fa molta gràcia sentir la paraula “responsabilitat” per part vostre, quan només fa falta anar a un ple i veure quina és la vostre manera d’entendre el significat; tirant cap enrere amb els vots del PP i CIU tot el que vingui dels socialistes tot i ser positiu per la nostre ciutat.

Bon Nadal Jordi!!!

Jesús Hernández ha dit...

Javi a tu et sembla bé que no es poguès fer la foto dels regidors amb la banda per primera vegada des de la restauració de la democràcia?

Ja que tots demanem coses als reis llavors jo li demanaré que una part del PSC respecti a l'ajuntmanet com a institució, cosa que no han fet fins ara.

Javi Montes ha dit...

A mi no em sembla bé que no es pogués fer la foto institucional de tots el regidors, però entenc que aquesta situació és tant excepcional o més que el fet que comunistes reconeguts pactin amb la dreta més conservadora sense cap tipus d’argument aparent; només pel fet de deixar fora del govern als socialistes. Des del principi de la democràcia mai se li havia donat tant de poder al PP com li heu donat vosaltres... els ciutadans no els voten, però ja esta ICV-EUiA per donar-li el poder: sou, presidir comissió del Riu Sec, sustentar al govern, etc...

Roger M. Puig ha dit...

Bona reflexió Jordi. Crec que el gest del grup socialista el dia del ple d'investidura, no només el de no voler fer-se la foto, sinó el de l'Antonio Cárdenas negant-se a que l'alcalde li posés la banda de regidor, van ser una mostra inèdita de manca de respecte a la democràcia i a la institució municipal.

De tots maneres, veient la resposta del Javi (tristament previsible) crec que no hem de tenir esperances sobre cap tipus de rectificació.

Jesús Hernández ha dit...

Javi, si no et sembla bé que no es poguès fer la foto estàs d'acord amb el post del Jordi. El respecte a les institucions és un valor democràtic bàsic.

I pel tema de les comissions presidides per regidors de la oposició, només dir-te que si el PSC tinguès projecte de ciutat més enllà del projecte de partit haguès acceptat presidir la comissió que se li va proposar. O es que creieu que no podeu aportar res de positiu a la ciutat?

Javi Montes ha dit...

Jo crec que la foto s’hauria d’haver fet, però degut a la crispació que es va crear pel pacte d’investidura entre ICV-EUiA, CIU i el PP, va ser del tot impossible. No veig que es fes ara, no per res, sinó perquè perd bastant el sentit. En qualsevol cas el Jordi ha demanat un regal els reis ( la foto) i jo un altre ( que no gireu cap a la dreta, sinó cap a l’esquerra), crec que els dos són ben legítims.

El PSC pot aportar moltes coses positives a la ciutat i no presidir aquesta comissió que només va ser un invent de l’alcalde per justificar el pacte amb el PP, no s’ha de ser molt hàbil per saber-ho. Sembla que Cerdanyola no existia abans del 2003 i mira que jo ja portava uns anys per aquí, possiblement estaria en un desert o quelcom semblant...

Roger M. Puig ha dit...

Javi, la foto es podia haver fet perfectament. Qui es va negar a rebre la banda de regidor va ser el Cardenas, i ningu mes. I qui va marxar de davant de l'ajuntament per no fer-se la foto va ser el grup socialista, i ningu mes.

Per cert, el dia que reconeixis en public el que has reconegut en privat sobre les converses amb el PP durant el mes de juny, podrem continuar parlant d'aquestes coses. Si no es aixi, mes val no perdre mes el temps.

Javi Montes ha dit...

Què vaig dir en privat? Vaig dir que es va parlar amb el PP perquè votessin el seu candidat, és a dir, l’Antonio González i d’aquesta manera el PSC aconseguia l’alcaldia. Res més, ni entrar en el govern, ni proposar un sou astronòmic de 3500 euros com heu fet vosaltres, ni res de res. Simplement que votessin al seu candidat. Això no és cap pacte, és demanar el que és lògic i normal: que un partit conservador no voti a un partit d’esquerres que està a les antípodes de la seva ideologia. En qualsevol cas tu sempre parles del que podria haver passat i no ha passat, jo, en canvi, parlo de fets, és a dir, del pacte que teniu a Cerdanyola ICV-EUiA, CIU i el PP; us agradi o no, és així.

Per cert, jo tampoc hagués acceptat la banda per part de l’alcalde. La mà per la cara mai te las de deixar passar... el temps posarà a cadascú al seu lloc, no et preocupis.

Pol Moragas ha dit...

Hola Jordi!!

Jo estic molt i molt content de l'últim ple! va ser fantástic.

Javi, sincerament no seguiré el teu joc. Saps que l'únic que vols és no reconeixer la realitat i destruir ICV. Personalment: deixa-ho estar. Tal com dieu, i no feu: treballeu per la ciutat, deixeu de mentir i sigueu realistes.
Pensava que el grup municipal socialista havia millorat, però ara ja veig clarament que no. El grup socialista, és a dir, la Laura comença a fallar, i el seu portaveu, és a dir, el Cárdenas també. Els altres 8 regidors deuen ser per omplir. està molt bé això.

Bon nadal!

Roger M. Puig ha dit...

Per acabar amb el tema (per part meva):

- Tothom sap, tu tambe Javi, que el PSC li va oferir al Gonzalez ser tinent d'alcalde (amb el corresponent sou), al Manolo ser regidor d'esports, i a la Monica ser regidora de joventut (potser la JSC prefereix una regidora de joventut del PP que una d'ICV-EUiA).

- Jo trec el que hauria estat, sempre que amb profunda hipocresia dieu que el PP te mes poder que mai.

- Em preocupa que estiguis d'acord amb que el Cardenas no acceptes la banda de regidor perquè es una gran mostra de menyspreu a les regles del joc democratic i una manca de respecte preocupant cap a l'Ajuntament per part d'una persona que volia ser, ni mes ni menys, alcalde de la ciutat.

Javi Montes ha dit...

Acabem el tema: saps que no dius la veritat, pero bueno tu mateix. Jo encara tinc esperances de que hi hagi a la meva ciutat un govern d'esquerres i serà el que demanaré als reis...

Octavi Moreno Griera ha dit...

Bon dia Jordi,

Primer de tot Bon Nadal, ja que no vaig poder donar-te’l personalment el dia del ple, espero que aviat puguem parlar tranquil•lament de tot plegat, i que l’entrada d’any hagi estat perfecta i els propòsits pel 2008 siguin mes bons que l’últim ple. La veritat que sense entrar amb el contingut del mateix, el ple en si, hem va sembla patètic per tots costats, i en especial l’actitud poc conciliador d’un govern que ha d’esser per tots els ciutadans i ciutadanes de Cerdanyola, tot plegat hem sembla que seguiu la línea que algú us vol marca... Jo sols us demanaria que vigileu i reflexionéssiu amb els tics totalitaris de cert personatge, que sols treballa amb la línea de l’exclusió i l’odi als que no pensen com ella.

Crec que sou prou grandets per marcar línea pròpia, tot recordant que l’alcalde es el responsable final de totes les actituds i accions que realitzen cada un dels regidors al govern (sense excepcions), i torneu a les formes del mandat anterior, molt mes positiu per la ciutat i que us van fer treure tant bons redits electorals, d’altres opcions sols es basen en l’odi per uns mals resultats obtinguts, i no es bo per la ciutat seguir aquesta línea.

Molts ànims i que els reis us portin seny i regals positius per la ciutat.